Finværstur



Sååå lyst en dag i slutten av desember?? Kan nesten ikke minnes å ha opplevd maken til lys på denne tida av året…

I dag slo Synne følge på dagens treningstur.

Ruskeværstur



Egentlig syns eg det kan være vel så fint med en tur i ruskevær som en tur i finvær. Det blir iallfall en anna opplevelse. Og opplevelsen kan være svært forskjellig om du er i skogen eller på fjellet.

Tre betingelser må være til stede for at opplevelsen skal bli god, syns eg:

1) Man må vite hvor man er
2) Man må vite hvor man skal
3) Man må vite hvordan man skal komme dit

Turen over er fra i kveld da sørøsten tok godt noen steder i Signaldalen.

2. juledagsbacalao

2.juledagsbacalao

Tradisjonen tro var det bacalao-middag på Solvang i dag, 2. juledag. Men "flokken" skrumper, og i dag var vi bare sju til bords. Håper det retter seg til neste jul!

Tora og Kvitnos - mine superledere

IMG_6278

Søstrene Tora (t.v.) og Kvitnos er født 22.mai 2013. Alt like etter at de ble tatt med i spannet, prøvde eg dem som ledere. Årsaken var at Kvitnos allerede fra "barnsbein" hadde avslørt at hun hadde et godt hode. De fungerte veldig godt som ledere, helt fra starten.
I mars 2015 var de begge med på Finnmarksløpet 500 km. På første legget mellom Alta og Jotka fikk vi et ganske heftig uvær med snykov og temmelig sterk vind. Såpass at flere spann rett og slett blåste av sporet. Mine erfarne ledere, Vilja og Lilly, psyka ut, og ville ikke gå lenger. Eg flytta dem bak i spannet, og satte Kvitnos og Tora i led. Det fikk bære eller briste! Og det bar! Tora og Kvitnos brydde seg ikke om uværet, og med krum hals tok de meg gjennom uværet og helt til sjekkpunkt Jergul. Fantastiske jenter!

På bildet over er vi akkurat kommet ned fra en Gappo-tur, lille julaften 2015.

Winter solstice

St. Lucia