Treriksrøysa-tur

Goldajavri
I dag gikk turen til Treriksrøysa - i strålanes vær. 50 km, 3 t 45 m totalt.
Fra starten i Rognli og opp Parasdalen var det knallhardt og isete spor, men på tilbaketuren var det blitt bløtere. Føret blei bedre fra skoggrensen og hele vegen til Veltvatnet. Derfra til Treriksrøysa var det bløtt noen steder, og mye gjennomslag.

I dag var Vilja og Kvitnos i led. Deretter fulgte Hjerte og Tuora, Zapffe og Derrek, Birk og Sarek.
Klikke på bildet for video!

Våren er visst her


Kvemenes-fjæra

Fra fjæra på Kvesmenes

Åtte-ti varmegrader og varm vind fra sørvest er i ferd med å jage bort vinteren. Til tross for at vi hadde mer sny denne vinteren enn vi vanligvis pleier å ha, har den forsvunnet fort. Det er omtrent ingen tele i bakken, og det hjelper på.
Eg har laga denne lille hyllesten til våren som kommer. Klikk på bildet!

Påskeaften-tur

IMG_6877

Liten pause på Veltvatnet.

Påsketuren i dag gikk til Veltvatnet, eller egentlig opp til krysset der løypene til Kitdalen, Signaldalen og Kilpisjärvi møtes. Der møtte vi Tomas og Maiken, som kom fra Kilpis over Treriskrøysa, og som skulle tilbake til Kilpis, over Skibotndalen.
På heimturen møtte vi Per-Thore med turister og 15 hundespann.
Fin tur i fint vær!

Se video her!

Liten EU-tur

IMG_6767

I dag blei det en liten tur til EU - nærmere bestemt til vatn 710 på vinterleden Gappo - Pältsa, cirka 3 kilometer sør for Gappohyttene.
Det som kan ligne litt på sny på bildet er betong, kvit betong.
Mildværet i forrige uke har gjort ødelagt de fine føreforholdene som var før mildværet slo til.

28 kilometer, 2t 25 m. Vilja, Kvitnos, Tore Zapffe, Derrek og Sarek.

Vårjevndøgn

Solvangg21-03-2016

21. mars 2016. Etter at forrige uke var prega av mildvær og regn, blei det etter hvert kaldere mot helga og det kom lite grann sny. I morrest var det grått, men det varte ikke lenge før sola brøt igjennom
og jaga alle skyene bort. Resten av dagen var det så å si helt klart, og vindstille.

Se Solvang 360 grader her!

Fjellturen som ble 4x lengre enn planlagt


Hundespann01032016

Dagens fjelltur gikk ikke helt som planlagt. For: Eg skulle egentlig bare brøyte løype opp MIdterdalen til Kitdalshytten’. Og så ned samme vegen. En tur på totalt 15-16 km.

Nede í Midterdalen var det som vanlig, mye sny, og et slit for hundan. Når vi kom ut av skogen, ble det hardere og det gikk lettere.
Men oppe i det trange skaret før du er oppe, blåste det godt, og det har det visst gjort ofte i år. For her var det bare stein og 2-meterhøye hengeskavler rundt storsteinan. Så å si uframkommelig for et 12-spann. Å kjøre ned her var ikke tenkbart om man hadde livet kjært.

Men vi kom oss forbi, såvidt. Nå var det to alternativer: Ned Sørdalen, eller ned Breidalen via Veltvatnet til Signaldalen. Sørdalen og det berykta elvehollet frista ikke. Selv om Signaldalsalternativet med marerittet Storbakken i Parasdalen er en halsbrekkende tur, måtte det bli det.

Så dagens tur ble seks mil, og ikke 15 km som planlagt. Men turen var kjempefin! Bare se på bildet!
Se video !