Bárrás / Parastinden er en av de mest populære toppan i Storfjord kommune. Det er særlig mange finlendere som tar turen opp til toppen, 1419 moh.
Her vokser en av de vakreste plantene man kan finne i fjellverdenen, issoleia, ranunculus glacialis.
Akkurat i dag, 19.07.2019, skinner sola fra blå himmel, og temperaturen er nok rundt 20 pluss. En svak bris fra sørøst får issoleiene til å danse i vinden. De har det behagelig, og strutter av velvære i skråninga ned mot Signaldalen.
I Norge er issoleie vanlig i hele fjellkjeden, men den er begrensa til høge nivåer og våte og kalde voksesteder. Den har høyderekorden for norske blomsterplanter med 2370 moh, på Galdhøpiggen. Klimaendringer som fører til overoppheting og gjengroing er en trussel mot arten. Den er vurdert som nær truet i Norsk rødliste for arter 2015. (Wikipedia).
Eg tar bilder av planten, og funderer på hvordan det har seg at den har begynt å vokse her, og hvorfor akkurat her, høgt oppe i et værutsatt område. Er det bare for å glede oss fjellvandrere, eller har den en annen nytteverdi?
Men issoleia er nok bare seg sjøl, og er fornøyd med bare å være til. Komme igjen og igjen år etter år. Inntil menneskelig aktivitet eventuelt gjør livet umulig for den også.